Nieuwe verdienmodellen met API's

Door met API management een universele "API laag" te implementeren creëert u volledige nieuwe mogelijkheden voor het "monetizen" van uw data door middel van API service levels.

API's kunnen nieuwe verdienmodellen creëren

Met een API management platform kunt u nieuwe verdienmodellen creëren door uw data ter beschikking te stellen aan derden, ook wel "API monetizing" genoemd. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

API service levels

Met API autorisatie kunt u voor iedere API en gebruiker een service level agremeent aanmaken, waarbij u kunt configureren wat de kosten zijn die de afnemer van data moet voldoen voor het gebruik van de service. Er zijn in de API autorisatie module talloze prijsmodellen te configureren. 

Nieuwe distributiekanalen

Met het inzetten van API's kunnen geheel nieuwe distributiekanalen eenvoudig worden ontsloten. Denk aan internationale distributeurs, webshops van derden, prijsvergelijkers, outlets, retailorganisaties, etc. het order- en facturatieproces naar deze partijen kan vervolgens via de bestaande applicaties worden afgehandeld.Hoe kunnen wij helpen?

Als gecertificeerd partner van verschillende toonaangevende API management producten helpen wij onze klanten met het ontwerp, de implementatie, trainingen en beheer ervan.

Licenties

Datacon levert de benodigde licenties van het API management platform waarbij zij adviseert in de benodigde modules.

Implementatie

Datacon ontwerpt de API management setup en kan deze vervolgens implementeren, zelfstandig of samen met uw IT afdeling.

Beheer

Datacon kan de volledige API management stack beheren, met service levels voor kantoortijden tot 24x7 proactieve monitoring.

Onboarding & training

Zelf uw API management setup implementeren of beheren? Datacon zorgt als gecertificeerd trainingspartner voor opleiding & onboarding.


Downloads voor API Management

Lees antwoorden op allerlei vragen en onderwerpen over onze diensten in deze gratis en interessante whitepapers.

Alle whitepapers