Master Data Management

MDM creëert een enkel, nauwkeurig, consistent referentiepunt voor alle gangbare data elementen (bijv. producten, klanten, leveranciers, werknemers) in de vele informatiesystemen die een bedrijf onderhoudt.

MDM platform

Eén omgeving voor Data integration, Cleansing en Mastering

Met MDM kunnen organisaties de obstakels overwinnen die verband houden met een gefragmenteerde applicatielandschap, verschillende informatie-architecturen en systeemsilo's met gedeelde en vaak onvolledige gegevens. Redundantie, fouten en inconsistenties worden met MDM geëlimineerd om een "enkele versie van de waarheid" te creeren die kan worden gedeeld tussen de verschillende groepen, afdelingen, en business units in de organisatie.


Hoe kom ik tot een MDM setup?

Definieer en ontwerp

Identificeer alle master data die gerelateerd zijn. Ontwikkel eenvoudig en snel een master data model d.m.v. een low-code visuele ontwikkelomgeving.

Deploy & onboard

Plaats uw datamodellen in de Hub Repositories en identificeer elke bronsysteem wat hiermee interacteert. Absorbeer alle systeemrecords in de geconsolideerde repository en match en merge overeenkomstige records.

Steward

Creëer business rules waarmee u uw team notificeert en assisteert met het oplossen en corrigeren van duplicaten, data entry fixes en foutieve data.

Beheer

Onderhoud de realtime bi-directionele processtromen die data helpen verplaatsen tussen de Hub en de geïntegreerde bronsystemen en zo de datasilo's afbreken.

De voordelen van master data management

Tijdige en accurate informatie

Business analisten beschikken over accuraat overzicht van alle aspecten van uw organisatie en kunnen zo  goed geïnformeerde besluiten nemen. Informatie is altijd up-to date, en altijd consistent. Dankzij master data management zijn bedrijven in staat om te transformeren naar data gedreven organisaties.

Kosten verlaging

Bij bijvoorbeeld fusies en overnames kunnen gegevens eenvoudig als één waarheid tussen de samengevoegde bedrijven worden gedeeld. Dit vertaalt zich in een onmiddellijk rendement op de IT-investeringen voor de integratie van de nieuwe bedrijfskritische gegevens.

Verhoging omzet en klanttevredenheid

Als u zeker weet dat uw data juist is kunnen afdelingen binnen de organisatie de informatie daadwerkelijk gaan gebruiken. Uw salesteam kan bijvoorbeeld cross-sell en up-sell mogelijkheden ontdekken met een 360 graden beeld van klanten en producten, dit verhoogt uw omzet en verbetert zowel klant-tevredenheid als klantretentie.

Verbeteren processen en efficiency

MDM garandeert consistentie van gegevens, waardoor het makkelijker werkt omdat het verwarring en redundantie elimineert en een eenvoudiger en consistente workflow creëert.  MDM maakt het gemakkelijker om gegevens te gebruiken voor alle bedrijfsoperaties en verhoogt zo de operationele en zakelijke efficiëntie.
99,992%

We werken met bedrijfskritische applicaties, waarbij we zeer hoge uptime garanties verstrekken op onze implementaties

60+ Medewerkers

Met een team van meer dan 60 medewerkers werken we in multidisciplinaire teams aan projecten en support

25+ MDM installaties

Wij realiseerden inmiddels meer dan 25 verschillende Master Data Management implementaties.


Hoe kunnen wij helpen?

Als gecertificeerd partner van verschillende toonaangevende master data management producten helpen wij onze klanten met het ontwerp, de implementatie, trainingen en beheer.

Licenties

Datacon levert alle licenties van het MdM platform waarbij zij adviseert in de modules voor de benodigde setup.

Implementatie

Datacon ontwerpt de master data management setup en kan deze vervolgens implementeren, zelfstandig of samen met uw IT afdeling.

Beheer

Datacon kan de volledige MdM stack beheren met service levels voor kantoortijden tot 24/7 proactieve monitoring.

Onboarding & training

Zelf uw MdM setup implementeren of beheren? Datacon zorgt als gecertificeerd trainingspartner voor opleiding & onboarding.