Coulisse is sinds 1992 actief op de markt van raambekleding. Het merk is wereldwijd bekend vanwege het hoogstaande design. Naast de ontwikkeling van raambekleding levert Coulisse verschillende oplossingen voor automatisering van jaloezieën en gordijnen. Het hoofdkantoor van Coulisse is gevestigd in Enter, maar daarnaast heeft Coulisse showrooms over de hele wereld.

Doelstelling

Het implementeren van een low code integratieplatform waardoor er bij nieuwe projecten sneller kan worden ingespeeld op veranderende business-requirements. Met het platform moeten huidige en nieuwe SaaS producten gemakkelijk en snel kunnen worden geïntegreerd worden met het bestaande IT landschap. 

Uitgangspunten

  • Naast integratie van applicaties dient ook de orchestratie van berichtstromen te worden afgehandeld, zodat bijvoorbeeld inkooporders automatisch naar leveranciers worden verstuurd;
  • Er dient actieve monitoring plaats te vinden op berichtstromen;
  • Berichten dienen persistent te zijn;
  • Het integratieplatform moet een hoge beschikbaarheid hebben.

Oplossing

Datacon heeft de basis van het integratieplatform opgezet door samen met Coulisse verschillende berichtstromen tussen Dynamics Nav en het SaaS product TradeCloud te automatiseren en de applicaties te integreren. Met behulp van Boomi zijn generieke flows opgezet die hergebruikt kunnen worden. Hiermee is een fundament gelegd voor toekomstige ontwikkelingen binnen Coulisse waarmee klanttevredenheid en flexibiliteit van IT kan worden verbeterd.

Resultaten

Near real-time integratie tussen Dynamics Nav en TradeCloud waarbij verschillende soorten inkooporders worden gesynchroniseerd tussen deze systemen. Hierdoor is een groot gedeelte van het inkoopproces geautomatiseerd.