API Management Platform

et een API Management Platform laat u zowel interne als externe applicaties gemakkelijk en betrouwbaar communiceren via een centraal API communicatieplatform.

API Management Platform

Implementeer een API Management Platform en laat zowel interne als externe applicaties eenvoudig en betrouwbaar communiceren via een centraal API communicatieplatform.  

Private en publieke API’s managen met een API Management Platform
Een API Management Platform is een hulptool om het potentieel van gegevens en services te ontsluiten voor organisaties. Dit is mogelijk bij publicatie van API’s naar externe, partner- en interne ontwikkelaars. Dankzij een API Management Platform is het mogelijk om zowel private als publieke API’s te configureren, beheren, documenteren en monitoren. Publieke API’s zijn vrij te gebruiken door derde partijen terwijl een private API een betaling voor gebruik vereist, bijvoorbeeld een abonnement.
 

De voordelen van het gebruik van API's

Verlaging van kosten

API’s werken op basis van configuratie in plaats van codering. Daarom is hergebruik in combinatie met andere API’s mogelijk, waardoor ‘re-usable assets’ binnen een IT-landschap ontstaan.

Gebruik van ecosysteem

Creëer meer waarde rondom uw dienstverlening door een ecosysteem van applicaties te vormen en laat derden zich op uw API’s aansluiten.

Verhoging van omzet

Stel informatie en diensten op een gestandaardiseerde wijze beschikbaar aan klanten en partners en realiseer nieuwe verdienmodellen.


Realiseer snel en efficiënt alle benodigde API’s met API Management

Binnen afzienbare tijd creëert u met een API Management Platform een opzet voor uw API’s waarbij herbruikbaarheid, onderhoudbaarheid en controle centraal staan.

De implementatie en integratie van API’s op de conventionele manier leidt beslist tot een niet-onderhoudbare situatie waarbij u onvoldoende controle heeft op het gebruik van uw API’s.

Oude situatie:
Dankzij een API Management-oplossing – een vast onderdeel van een iPaaS-platform – worden databronnen snel ontsloten. Het gevolg is een onderhoudsvriendelijk API-landschap waar hergebruik centraal in staat.

Nieuwe situatie:

Download onze whitepapers

Download onze whitepapers over API management en iPaaS

Alle whitepapers

Verschillende opties van een API Management Platform

Als u een schaalbaar platform zoekt voor het beheren van alle API’s gedurende de gehele levenscyclus, dan is een API Management Platform de oplossing. Deze centrale omgeving wordt gebruikt in verschillende bedrijfsfuncties voor de ontwikkeling, implementatie en het beheer van API’s. De opties van een API Management Platform:

Snel een API als eindpunt creëren en publiceren

API’s voor gebruik op locatie of in de cloud publiceren

CI/CD met versiecontrole voor beheer van de levenscyclus van elke API

Webservices in een omgeving beheren en monitoren

API’s en applicatie-integraties in een unified platform beheren

Mogelijkheid voor derden om zich op uw API’s aan te sluiten

99,992%

We werken met bedrijfskritische applicaties waarbij we zeer hoge up-time garanties verstrekken op onze implementaties.

60+ Medewerkers

Met een team van meer dan 60 medewerkers werken we in multidisciplinaire teams aan projecten en support

500+ API's

Wij realiseerden inmiddels al meer dan 500 verschillende Application Programming Interfaces met behulp van diverse API Management Platformen.


Onze expertise inzetten

Datacon is gecertificeerd partner van verschillende toonaangevende API Management Platformen. Wij helpen onze klanten met het ontwerp, de implementatie, trainingen en beheer.

Licenties

Levering van alle licenties van het API Management Platform en duidelijke advisering in de modules voor de benodigde setup.

Implementatie

Het ontwerp van de API Management setup en implementatie, zelfstandig of samen met uw IT-afdeling.

Beheer

Beheer van de volledige API Management stack met service levels voor kantoortijden tot 24/7 proactieve monitoring.

Onboarding & training

Wilt u liever zelf uw setup implementeren en beheren? Wij zorgen voor opleiding & onboarding als gecertificeerd trainingspartner.